DutchEnglish
DutchEnglish

Periodieke controle

Gebitscontrole

Het is verstandig om regelmatig uw mond te laten controleren door de tandarts. Voorkomen is immers beter dan genezen, dit geldt ook voor gebitsproblemen. Het is dus belangrijk om in ieder geval twee keer per jaar langs de tandarts te gaan voor een haalfjaarlijks gebitscontrole.

Bij een gebitscontrole beoordelen we of de tanden en kiezen nog gezond en mooi zijn. Ook beoordelen we de mondhygiëne. De tandvlees wordt gemeten en gecontroleerd en er worden (alleen zo nodig) röntgenfoto’s gemaakt om gaatjes op te sporen die met het blote oog niet te zien zijn. Ook geeft de tandarts bij de gebitscontrole afspraak adviezen over uw mondgezondheid.

Als u een kunstgebit draagt, is het ook belangrijk om naar de tandarts te blijven gaan. De tandarts controleert namelijk niet alleen uw tanden en kiezen, maar kijkt ook of er afwijkingen zijn aan bijvoorbeeld uw tong, lippen of wangslijmvliezen.

Tevens willen wij het advies meegeven om uw kinderen vanaf twee jaar mee te nemen naar de tandarts, Ook al wordt bij hun nog geen gebitscontrole gevoerd. Zo kunnen ze alvast beginnen te wennen aan tandartsafspraken en hoeven ze in de toekomst niet bang te zijn ervoor. Ook kan voor hun op speelsgewijs langzaam worden gekeken naar de ontwikkeling van tanden en kiezen en kan de tandarts vroegtijdig aangeven als er afwijkingen of problemen zijn. Zo dragen we bij aan het voorkomen van tandartsangst.

Door regelmatig naar de tandarts te gaan voorkom je natuurlijk problemen. De tandarts kan dan meteen uitleggen wat er gedaan kan worden om enige problemen te voorkomen.

Maak een afspraak voor een periodieke gebitscontrole bij Top Lach.  We hebben korte wachttijden en ruimte voor nieuwe patiënten. Inschrijven doet u eenvoudig zowel online, als door naar de praktijk te bellen of te mailen. Ook bent u van harte welkom om bij ons in de praktijk binnen te lopen. Dan wordt alles voor u bij de balie geregeld.

Inschrijven

 

Inschrijven als nieuwe klant?

Contact

Vragen
Opmerkingen
Inschrijven
Afspraak maken
Afspraak wijzigen