Vullingen

We herstellen de functie van het gebit door tanden en kiezen volledig te restaureren met composiet vullingen.

Heeft u klachten aan uw gebit en denkt u dat het een gaatje zou kunnen zijn? Maak dan een afspraak bij ons en laat uw gebit onderzoeken door een van onze tandartsen

2

Symptomen van een gaatje zouden kunnen zijn (maar niet uitsluitend): Pijn of gevoeligheid met Kauwen, koud en/of warm en met zoetigheden.

 

Herkent u een van bovenstaande symptomen of twijfelt u of u een gaatje of andere gebitsproblemen heeft? Neem dan contact op voor een consult.

 

Gaatjes gaan niet altijd gepaard met klachten, daarom adviseren we om elk half jaar een controlebezoek aan de tandarts en monhygienist te brengen. Tijdens de controle onderzoeken we uw gebit, waarbij we periodiek ook röntgenfoto’s maken. Door deze foto’s zijn we beter in staat om een diagnose te stellen, zoals om gaatjes tussen tanden en kiezen of onder een vulling te ontdekken.

Een vulling plaatsen

Als we vastgesteld hebben dat u een gaatje heeft dat gevuld moet worden, gaan we als volgt te werk:

  • Het aangetaste deel van de tand of kies wordt verwijderd.
  • De tand of kies wordt geïsoleerd en drooggelegd.
  • Het composiet wordt aangebracht en uitgehard met een lamp.
  • Het vulmateriaal wordt gepolijst voor optimaal herstel van de kauwfunctie.

Uiteraard kan de behandeling pijnvrij verlopen wanneer u kiest voor een verdoving.

 

Hoe voorkom ik gaatjes?

Goede mondhygiëne is essentieel om gaatjes en andere klachten aan het gebit te voorkomen. Poets daarom minimaal twee keer per dag met fluoridetandpasta en gebruik bij voorkeur een elektrische tandenborstel. Tandplak moet weggepoetst worden om gaatjes te voorkomen.

Consult aanvragen

Heeft u last van tand- of kiespijn en wilt u een consult inplannen? Neem dan contact met ons op . We hebben geen wachttijden en direct ruimte voor nieuwe patiënten.

Inschrijven

 

Inschrijven als nieuwe klant?

Contact

Vragen
Opmerkingen
Inschrijven
Afspraak maken
Afspraak wijzigen