Sport tandheelkunde

Wij kunnen veel betekenen voor alle (TOP) sporters

Sporten op (TOP) niveau

In alle sporten vertrouwen sporters op mondbeschermers om hun tanden te beschermen. Of u nu basketbal speelt of een contactsport als voetbal, een mondbeschermer is een goede investering.
Bij contactsporten als boksen kan het soms problemen opleveren. Dus je mag vragen: mag ik echt in beugels boksen?

Is het niet te riskant? Er zijn veel mensen die een beugel dragen en nog steeds trainen in de gevechtssport.
Het is gewoon…

je moet op elk niveau voorzichtig zijn om schade aan je mond te voorkomen. Als je dat eenmaal doet, mag niets je meer tegenhouden om te boksen.

De meest gebruikelijke manier om veilig te blijven is het gebruik van de juiste beschermende kleding. Wanneer u de ring voor het eerst binnengaat om op te warmen voordat u gaat sparren, is het belangrijk om een speciale mondbeschermer te hebben.

Bescherming van de tanden
Waarschijnlijk is de belangrijkste beschermende uitrusting een atletische mondbeschermer. Nu denk je misschien dat je gewoon kunt gaan en elke mondbeschermer die je wilt kopen. Kook het dan uit, leg het neer, stop het in je mond en ga terug naar de training. Dit zou in elke andere situatie prima zijn, maar aangezien beugels het probleem zijn, moet je kieskeuriger zijn.

Orthodontische kaakbeschermer
Een orthodontische kaakbeschermer is de veiligste manier om te gaan. Het is gemaakt van een hogere kwaliteit materiaal (in vergelijking met reguliere bewakers). Dit materiaal kan ook helpen om uw mond beter te beschermen tegen het “drukken” in de beugels tijdens de impact.

Afhankelijk van uw behoeften kunt u een mondbeschermer krijgen die alleen de boventanden of beide kaken beschermt.

Een ander bijkomend voordeel van mondbeschermers is dat ze niet alleen fysieke bescherming bieden, maar ook een bepaald psychologisch aspect benadrukken. Het hebben van een passende, goede mondbeschermer kan je zelfvertrouwen vergroten. Je weet dat je veilig bent met een mondbeschermer, en je weet dat je met een hoger niveau van agressie kunt vechten om te winnen.

Als u serieus bent over het toevoegen van extra lagen van bescherming, kan een bokshelm die uw hele gezicht en hoofd beschermt uw beste optie zijn.

 

8

Beschermers zijn gemaakt voor:

Kinderen en jongeren lopen een groot risico op blessures als ze actief bezig zijn met mountainbiken, rolschaatsen, skateboarden, balsporten, enz. Een mondbeschermer is een essentieel onderdeel van de uitrusting van een jonge sporter.
mensen die in behandeling zijn voor malocclusie met permanente orthodontische beugels
volwassenen – amateurs van sporten, zoals handbal, basketbal, voetbal, skateboarden, rolschaatsen, enz.
atleten-boksers en andere vechtsporten zoals Kick Boxing, MMA, Karate, Judo, het beoefenen van professionele sporten zoals hockey, rugby, basketbal, handbal, bijvoorbeeld.
Voordelen:

individuele pasvorm,
Unieke veiligheidskenmerken. Tanden zijn uitgesloten van direct contact, zodat het risico van splinters of breuken tot een minimum wordt beperkt. Het ontwerp dat de wangen en lippen van de tanden scheidt, beschermt de zachte weefsels tegen snijden. Beschermende werking op de lippen, tanden, tong, tandvlees, lippen, kaken en gewrichten.
niet belemmert in de spraak, de ademhaling, het doorslikken van speeksel,
je hoeft je tanden niet vast te klemmen om het in je mond te houden,
beschermers voor sporters hebben een zeer duurzame constructie

 

Inschrijven

 

Inschrijven als nieuwe klant?

Contact

Vragen
Opmerkingen
Inschrijven
Afspraak maken
Afspraak wijzigen