MRA beugel

Een oplossing voor Slaap Apneau en Snurken

Wat is een MRA?

Wat is een MRA?

Een anti-snurkbeugel (Mandibulair Repositie Apparaat, MRA) wordt vooral gebruikt bij de behandeling van snurken en mild-matig slaapapneu. Deze MRA houdt de onderkaak naar voren waardoor de luchtdoorgankelijkheid van de bovenste luchtweg gewaarborgd blijft. Het snurken en slaapapneu nemen daardoor af of verdwijnen.

Diagnostiek voorafgaand aan de behandeling

Voorafgaand aan de behandeling met een MRA, onderzoekt uw tandarts(specialist) de conditie van uw gebit, de omliggende weefsels en de manier waarop uw tanden en kiezen op elkaar komen. Verder wordt beoordeeld of er sprake is van kaakklachten die van invloed kunnen zijn op de behandeling. Een MRA is minder of zelfs niet geschikt voor mensen met een beperkte mondopening, een verhoogde braakreflex, een kunstgebit of een slechte conditie van gebit en omgevende weefsels.

Behandeling

Je tandarts (-specialist) maakt een mondscan. Aan de hand van deze scan maakt een tandtechnicus het MRA voor je op maat. Het MRA wordt meestal gemaakt van harde, doorzichtige kunststof. De wijze waarop de snurkbeugel zijn houvast aan je gebit ontleent kan per type MRA verschillen. Het MRA kan uit één stuk bestaan (monobloc) of uit twee stukken (voor de boven- en onderkaak), die met elkaar verbonden zijn door middel van elastiekjes, een schroef of een ander soort verbinding. Als het MRA klaar is, krijg je deze met de nodige instructies mee naar huis. Daarna volgen er afspraken om het MRA indien nodig bij te stellen en de werking ervan te controleren. Verder is het erg belangrijk dat een tandarts(-specialist) je gebit regelmatig controleert op eventuele neveneffecten van de behandeling.

19
voor mensen met slaapstoornissen ontwerpen we speciale uitneembare intraorale beugels, waarvoor we individuele intraorale metingen doen

Inschrijven

 

Inschrijven als nieuwe klant?

Contact

Vragen
Opmerkingen
Inschrijven
Afspraak maken
Afspraak wijzigen